Konu
:
Tahinli Turta
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Turta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Turta
250 gr margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
3
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tahin
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 çorba kaşığı pudraşeker
Tahinli turta:
Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz gibi açın
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parçayı ayırıp derin dondurucuda bekletin
26 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın
Kalan hamuru unlanmış zemine alıp merdaneyle kalıp büyüklüğünde açın
Yağlanmış kalıba alıp elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin
Bir kapta tahin, şeker ve cevizi karıştırıp hamurun üzerine yayın
Derin dondurucudaki hamuru tahinli karışımın üzerine rendeleyin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine pudraşeker serpin ve servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul