Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Turta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Turta





250 gr margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
35 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tahin
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 çorba kaşığı pudraşeker

Tahinli turta:
Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz gibi açın Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parçayı ayırıp derin dondurucuda bekletin 26 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın Kalan hamuru unlanmış zemine alıp merdaneyle kalıp büyüklüğünde açın Yağlanmış kalıba alıp elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin

Bir kapta tahin, şeker ve cevizi karıştırıp hamurun üzerine yayın Derin dondurucudaki hamuru tahinli karışımın üzerine rendeleyin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine pudraşeker serpin ve servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla