Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Tart-1

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Tart-1





2 su bardağı un
1 yumurta
125 gr margarin
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı pudraşeker

Üzeri için:
2 ayva
1 çay bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
1 su bardağı kayısı ya da portakal reçeli

Süsleme için:
Tarçın ve nar taneleri

Ayvalı tart:
Ayvaları soyup ikiye kesin Kararmamaları için limonla ovun ya da limonlu suda bekletin Çekirdekli kısımlarını temizleyip enine ortadan ikiye kesin ve ince ince dilimleyin Bir tavaya 2 bardak kadar su koyup tozşekerle kaynatın Yarım limonun suyunu ilave edip ateşi kısın Ayvaları dizip 10 dakika kadar pişirin

Unu derin bir kaba alıp yumurta, pudraşeker, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve vanilyayı ekleyerek yoğurun 22 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıba yayın Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin Tartı çıkarıp üzerine reçeli yayın Ayva dilimlerini yelpaze şeklinde dizip çok hafif tozşeker serpin Tartı tekrar fırına verin 10-15 dakika daha pişirip fırından alın Soğuyunca üzerine tarçın serpip nar taneleriyle süsleyin Dilimleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla