Konu
:
Bademli Ve Elmalı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Ve Elmalı Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Ve Elmalı Kek
175 gr un
Bir tutam tuz
4 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
3 yumurta sarısı
60 gr tereyağı
Bademli krema için
1 su bardağı file badem
45 gr tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı likör
Üzeri için
3 elma
Bademli ve elmalı kek:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
şeker, tuz ve vanilyayı ilave edip harmanlayın
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta sarıları ve oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamur kuru görünüyorsa biraz ılık su ilave edebilirsiniz
Hamura top şekli verip folyo ile sıkıca sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin
Bademli krema için, oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını bir kaba alın
şeker ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın
Sırasıyla bütün bir yumurtayı ve yumurta sarısını ekleyerek çırpmaya devam edin
Likörü ilave edip tekrar çırpın
Bademleri ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın
Elmaların kabuklarını soyup yarım limon ile ovun
Isıya dayanıklı fırın kabını yağlayın
Dinlendirilmiş hamuru elinizle bastırarak yayın
Bademli kremayı hamurun üzerine dökün
Elmaları dilimleyip bademli kremanın yarısına kadar batırın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul