Konu
:
Armutlu Turta
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Turta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Turta
3 çorba kaşığı
1 yumurta
1 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı ince çekilmiş badem
4 kahve fincanı un
Bir tutam tuz
Üst malzemesi:
2 iri armut
2 çorba kaşığı limon suyu
1 yumurta
4 çorba kaşığı tozşeker
1 tutam tarçın
2 çorba kaşığı süt
1 kahve fincanı süt kreması
3 çorba kaşığı iri kıyılmış badem
2 çorba kaşığı sade jöle
2 çorba kaşığı sıcak su
Süsleme için:
2 çorba kaşığı iri kıyılmış badem
Armutlu turta:
Yumurta, tozşeker ve tuzu derin bir kaba alıp iyice çırpın
Un ve bademi ilave edip karıştırın
Hüner?i küçük parçalar halinde doğrayıp ekleyin
Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin
Armutları yıkayıp ortadan ikiye kesin
Çekirdekli kısımlarını bıçakla çıkarın
Kararmamaları için 2 kaşık limon suyu ilaveli suda bekletin
Krema için; 1 yumurta, 4 kaşık tozşeker ve tarçını bir kasede karıştırın
2 kaşık süt, süt kreması ve iri kıyılmış bademi ekleyip krema kıvamını alıncaya kadar karıştırın
24 santim çapındaki bir kalıbı yağlayıp hamuru kalıba alın, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın
Üzerini alüminyum folyo ile örtüp bir avuç kuru fasulye ekleyin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Alüminyum folyoyu fasulyelerle birlikte çıkarın
Armutların üzerine, yarım cm aralıklara kesikler atın
Tartın üzerine hazırladığınız kremayı döküp armut dilimlerini yerleştirin
Tekrar fırına verip 20 dakika daha pişirin
Soğumaya bırakın
Jöleyi sıcak suda eritip armutların üzerine sürün
iri kıyılmış bademle süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul