Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Turta-1

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Turta-1



Malzemesi:
Hamuru için:
yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 yumurta
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi için:
1,5 kg elma
1 çorba kaşığı su
1 su bardağı tozşeker
yarım çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm

1 Yağlar bir kaba alınıp mikserle en yüksek ayarda 4-5 dakika çırpılır Azar azar 1 su bardağı tozşeker, vanilya, 1 tutam tuz, yumurta ilave edilir Un ve kabartma tozu eleyerek ilave edilip mikserle kısık ayarda karıştırarak bir hamur elde edilir Hamur biraz topak topak olabilir
2 Elmalar soyulup, minik minik parçalara doğranır ve 1 çorba kaşığı su, tozşeker ve tarçınla tavada 5-8 dakika pişirilir Üzerlerine kuru üzümlerde ilave edilip, soğmaya bırakın
3 Hamurun yarısı yağlanmış, kelepçeli kek kalıbına yayın Kenarları 1 cm yüksekliğinde yapın Elmalı harçı hamurun üzerine yayın ve kalan hamurları pütürlü pütürlü elmalrın üzerine serpin Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin Soğunca üzerine pudra şekeri serpin

Alıntı Yaparak Cevapla