Yalnız Mesajı Göster

Hurmalı Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmalı Tart





200 ml krema
Yarım çay bardağı bal
1 su bardağı doğranmış hurma (kuru ise 10 dakika kadar suda bekletin)
100 gr fındık

Hamuru için
200 gr margarin (küp doğranmış)
1 su bardağı pudraşeker
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Üzeri için
Toz antepfıstığı

Hurmalı tart:
Yağ ve şekeri iyice karıştırın Yumurtayı ekleyin Vanilya, kabartma tozu ve azar azar unu ilave edip yoğurun Gerekirse un ilave edin Yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgen bir kalıba hamuru yayın Çatalla bir çok yerden delin

Kremayı sos tenceresinde ısıtın İçine bal ve hurmaları ilave edip karıştırın Karışımı hamurun üzerine dökün En üste fındıkları serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin

Tartın üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla