Konu
:
Böğürtlenli Ve Cevizli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Ve Cevizli Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Ve Cevizli Tart
Tart malzemesi
4 kahve fincanı un
2 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı margarin
1 yumurta
İç malzemesi:
200 gr dondurulmuş böğürtlen, yarım limon
7 kahve fincanı ceviz içi
Yarım kahve fincanı eritilmiş margarin
1 yumurta sarısı
1
5 kahve fincanı tozşeker
2 paket vanilya
4 yumurta
1 su bardağı bal
Böğürtlenli ve cevizli tart:
Tart hamurunu hazırlamak için; margarini oda ısısında bekletip küçük küçük doğrayın
Un, tozşeker ve yumurtayı ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun
Hamuru top şekline getirip alüminyum folyoya sarın
Buzdolabında 30 dakika bekletin
Böğürtlenleri dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin
Limonu yıkayıp kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın
Tart kalıbını yağlayıp un serpin
Eritilmiş margarini derin bir kaba alın
Tozşeker, vanilya, limon suyu, limon kabuğu rendesi, 4 yumurta ve balı ekleyip çırpın
4 kahve fincanı ceviz içi ve böğürtlenleri ekleyip karıştırın
Tart hamurunu merdane ile kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın
Kenarlarını da kaplayacak şekilde kalıba yerleştirin
Böğürtlenli karışımı hamurun üzerine yayın
Kalan ceviz içini üzerine serpin
Yumurta sarısını çırpın ve hamurun kenarlarına sürün
Fırında 40 dakika pişirin
Soğuyunca dilimleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul