Konu
:
Kivili Ve Lorlu Tart
Yalnız Mesajı Göster
Kivili Ve Lorlu Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kivili Ve Lorlu Tart
1 ölçü tart hamuru
Üzeri için
50 gr dövülmüş badem
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı ekstra toz şeker
900 gr tuzsuz lor peyniri
250 gr krema
1 yumurta
3 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2
5 yemek kaşığı limon suyu
1/4 su bardağı bal
5 kivi
Kiraz şekerlemeleri
Kivili ve lorlu tart:
Küçük tart kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin
Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın
Bademleri 1 yemek kaşığı toz şekerle birlikte mutfak robotunda ufalayın
Lor peynirini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın
Krema, yumurta, yumurta sarısı, un, tuz, rendelenmiş limon kabuğu, 2 yemek kaşığı limon suyu, kalan toz şekeri ve bademleri karışıma ekleyip iyice karıştırın
Karışımı tart hamurlarının üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika daha pişirin
Soğuyunca üzerini kapatarak 2-3 saat buzdolabında bekletin
Kalıptan çıkarın
Bal ve kalan limon suyunu karıştırın
Kivilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve dilimleyin
Dilimleri tartın üzerine dizin
Ballı limonlu karışımı kivilerin üzerine sürüp, kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul