Konu
:
Limonlu Ve Çikolatalı Tartöletler
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Ve Çikolatalı Tartöletler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Ve Çikolatalı Tartöletler
Hamur malzemesi
2 su bardağı un
150 gr tereyağı
3 çorba kaşığı pudraşeker
1 yumurtanın sarısı
İç malzeme
4 yumurtanın sarısı
2 yumurtanın akı
Yarım su bardağı tozşeker
1 çay bardağı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
60 gr tereyağı
2 limonun rendelenmiş kabuğu
Süslemek için
Yarım su bardağı damla çikolata
Limonlu ve çikolatalı tartöletler:
Hamur yoğurma kabına un ve oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını alıp parmak uçlarınızla ufalayarak yoğurun
Pudraşeker ve yumurta sarısını ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru alüminyum folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin
Hamuru dinlendirdikten sonra tekrar yoğurun
Tartölet kalıplarını fırça yardımıyla hafifçe yağlayın ve hamurları bu kalıplara özenle yerleştirin
Hamurların fazla kabarmaması için kürdanla birkaç yerinden delin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Limonlu krema için yumurta sarıları ve aklarını ayrı kaplarda iyice çırptıktan sonra birleştirin
şeker, limon suyu ve vanilyayı ilave edip kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Karışımı ateşten alıp süzgeçten geçirin
Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tereyağı iyice eriyene kadar karıştırın
Karışımı ılınmış tartöletlerin üzerine paylaştırın
Damla çikolata ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul