Konu
:
Kayısılı Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Kek Tarifi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Kek Tarifi
Kayısılı Kek Tarifi
Malzemeler
240 gram kayısı
220 gram ananas konservesi
110 gram armut
konservesi
1 su bardağı vişne konservesi
1 çorba kaşığı kıyılmış portakal kabuğu
1 çorba kaşığı kıyılmış limon
kabuğu
1 su bardağı file badem
2 su bardağından bir parmak eksik un
Yarım paket kabartma tozu
250 gram tereyağı
1 su bardağı+ 4 çorba kaşığı tozşeker
4 adet yumurta
1 likör bardağı vişne likörü
Kayısılı Kek Yapılışı
KAYISı
meyve konserveleri, kıyılmış
portakal
ve limon kabuğu ile file bademi bir kaba alın
Üzerlerine biraz un serpin
Kalan unu kabartma tozu ile eleyip kenara alın
Tereyağı ve tozşekeri mikserle iyice çırpın
Yumurtaları birer birer üzerine ekleyin
Azar azar ve metal bir kaşıkla karıştırarak unu ilave edin
Likör ve unlu meyve karışımını ilave edip karıştırın
22- 23 cm çapında bir kalıbı yağlayıp kenarlarını yağlı kağıtla 2-3 parmak yükseltin
Hazırladığınız harcı kalıba dökün
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında bir kürdanla kontrol ederek (keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir) içini çekene kadar pişirin
Piştikten sonra 20 dakika kalıpta dinlendirin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul