Yalnız Mesajı Göster

Kirazlı Mini Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kirazlı Mini Pasta





1 hazır iki katlı kek
1 paket muz jölesi
1 su bardaşı sıcak su

Muhallebi için:
1 su bardaşı kiraz
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
Yarım çay bardaşı süt kreması

Kirazlı mini pasta:
Yumurta ve şekeri çukur bir kapta çırpın Buğday nişastası, un ve vanilyayı ekleyip pütürsüz bir karışım elde edene kadar çırpın Tencereye alıp sütü ilave edin Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin Üzeri göz göz olunca birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın Kremayı ekleyip 3 dakika mikserle çırpın

Hazır keki küçük kelepçeli kek kalıpları büyüklüğünde kesin Kalıpların içini streç folyo ile kaplayın Hazırladığınız kek dilimlerini kalıpların içine yerleştirin Üzerine muhallebiyi döküp yayın Ilınınca buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin

Kirazları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve muhallebinin üzerine yerleştirin Jöleyi sıcak suda eriyinceye kadar karıştırın Ilınınca muhallebinin üzerine dökün Buzlukta katılaşana kadar bekletip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla