Konu
:
Çikolatalı Kalp Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Kalp Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Kalp Pasta
600 gr balkabağı
1 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı su
12 bebe bisküvisi
2 çay bardağı çırpılmış kremşanti
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 hazır kek tabanı
1 paket bitter çikolata
Çikolatalı kalp pasta:
Balkabağını dilimleyip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve kabuklarını soyun
Tencereye alıp üzerine tozşekeri ilave edin
Suyu tencerenin kenarından ekleyip kabaklar yumuşayana ve suyunu tamamen çekene kadar pişirin
Kabakları süzün ve dört parçaya ayırıp kalp şekilli kalıpla kesin
Kalanı robotta püre şeklinde ezin ve ayrı bir tabağa alın
Bisküviyi robotta un halinde ezip püreye ekleyin
Kremşantiyi ilave edip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın
Hazır keki küçük yuvarlak kalıplarla kesin
Hazırladığınız kekleri merdane ile hafifçe inceltin
Kekleri streç folyoyla kaplı dört küçük kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yerleştirin
Üzerine püreyi (en az dört parmak kalınlığında) paylaştırın
Buzlukta 4-5 saat bekletin
Keki buzluktan alıp folyoyu çıkarın
5 dakika oda ısısında bekletin
Kenarlarını fındıkla kaplayın
Çikolatayı eritin
Ayırdığınız kalp şekilli kabakların yarısını çikolataya bulayın
Yağlı kağıt üzerine alıp çikolata donana kadar bekletin
Kalan çikolatayı mini pastaların üzerine yarısını kaplayacak şekilde sürün
Çikolata donunca kalp şekilli kabakla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul