Konu
:
Mısır Gevrekli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Mısır Gevrekli Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısır Gevrekli Tart
Tabanı için
100 gr margarin
Yarım su bardağı pudra şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
2 yumurta akı
1 tutam tuz
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı kurutulmuş meyveler
¾ su bardağı mısır gevreği
Mısır gevrekli tart:
Margarin ve pudra şekeri iyice karıştırın
Yumurtayı ekleyin
Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurun
Hamuru unlanmış tezgahta açıp kalp şeklinde kesin
Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın ve çatalla bir çok yerinden delin
180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Derin bir kapta yumurta aklarını 1 tutam tuz ile çatal yardımıyla hafif çırpın
Üzerine toz şekeri ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın
Ardından sırayla hindistan cevizini ve kurutulmuş meyveleri ekleyip karıştırın
Son olarak mısır gevreğini ekleyip çok az karıştırın
Karışımı tart tabanının üzerine yayıp fırında 30 dakika pişirin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul