Konu
:
Çilek Reçelli Cheesecake
Yalnız Mesajı Göster
Çilek Reçelli Cheesecake
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilek Reçelli Cheesecake
Çilek reçeli
1
5 paket yulaflı bisküvi
45 gr tereyağı
700 gr tuzsuz krem peynir
5 tatlı kaşığı mısır nişastası
3/4 su bardağı tozşeker
4 yumurta
3 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı susam yağı
100 ml krema
Taze nane yaprakları
Çilek reçelli cheesecake:
Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda yada iki kat streç folyo arasına yerleştirip merdane yardımıyla ufalayıp kırıntı haline getirin
Tereyağını eritin
Büyük bir kase içinde ufalanmış bisküvilerle karıştırın
Tabanı çıkabilen 22 cm çapında bir kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça kullanarak tereyağı ile yağlayın
Bisküvi karışımını kek kalıbının tabanına aktarın ve bir bardağın altını kullanarak her tarafa eşit yüksekliğe gelecek şekilde bastırarak kalıbın zeminine yerleştirin
Büyük bir kase içinde tuzsuz krem peynir, mısır nişastası ve şekeri mikserle çırpıp yoğun bir krema haline getirin
Yumurtaları karışımın içine kırarak çırpmaya devam edin
Çok fazla çırparsanız kekin üzeri fırında pişerken çatlayabilir
Tahin, pekmez, susam yağı ve kremayı karışıma ilave edip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine dökün
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Fırının ısısını 90 dereceye düşürün ve düşük ısıda yaklaşık 60-70 dakika daha pişirip fırın içinde soğumaya bırakın
Kalıptan çıkarınca buzdolabına alın
Tatlının üzerini çilek reçelinin suyu ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul