Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Tart-1

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Tart-1





Tabanı için
250 gr tereyağı
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Krema için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için
400 gr çilek
Yarım çay bardağı soyulmuş Antepfıstığı
Nane yaprağı

Çilekli tart:
Tereyağını eritin Şeker vanilya ve süt ilave edip mikserle karıştırın Yumurtaları ekleyin Un ile kabartmatozunu harmanlayıp azar azar ilave edin 28 cm çapında tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün 180 dereceye ayarlı fırında pişirin

Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın

Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkartın Ortadaki boşluğa krema doldurun Çilekleri saplarından ayırıp boylamasına dilimleyin ve tartın üzerine dizin Üzerine Antep fıstığı serpiştirin ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

AKLINIZDA BULUNSUN
Çileklerin üzerine tart jölesi veya sulandırılmış çilek reçeli dökerek parlaklık verebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla