Konu
:
Antepfıstıklı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Antepfıstıklı Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antepfıstıklı Tart
150 gr un
yarım paket vanilya
30 gr Şeker
70 gr tereyağı
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı su
Üzeri için
yarım litre süt
5 yumurtanın sarısı
40 gr un
yarım yeşil limonun rendelenmiş kabuğu
100 gr ince çekilmiş antep fıstığı
5~6 yaprak ıspanak
Süslemek için
taze meyveler
meyve sosu
Antepfıstıklı Tart:
Un,Şeker,rendelenmiş limon kabuğu vevanilyayı hamur yoğurma kabın da harmanlayın
Küp şeklinde kesilmiş tereyağı,su ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında yarım saat bekletin
Ispanağı yıkayıp kıyın ve haşlayın
Suyunu süzüp püre haline getirin
Sütü ısıtın
5 yumurtanın sarısı ile kristal şeker ayrı bir sos tenceresinde çırpma teliyle iyice çırpın
Unu ekleyin
Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin
Ocağın üzerine alıp kısık ateşte azar azar süt ilave ederek pişirin
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve ıspanak püresi ile çekilmiş antep fıstığını ekleyin
Karıştırıp ılınmaya bırakın
Hamuru ısıya dayanıklı tart kalıbına yayın ve pişme esnasın da çok fazla kabarmaması için çatalla (kalıbın tabanına değdirmeden) delin
Üzerine antep fıstıklı karışımı dökün
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Taze meyveler ve meyve sosu ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul