Yalnız Mesajı Göster

Antepfıstıklı Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Tart





150 gr un
yarım paket vanilya
30 gr Şeker
70 gr tereyağı
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı su

Üzeri için
yarım litre süt
5 yumurtanın sarısı
40 gr un
yarım yeşil limonun rendelenmiş kabuğu
100 gr ince çekilmiş antep fıstığı
5~6 yaprak ıspanak

Süslemek için
taze meyveler
meyve sosu

Antepfıstıklı Tart:
Un,Şeker,rendelenmiş limon kabuğu vevanilyayı hamur yoğurma kabın da harmanlayın Küp şeklinde kesilmiş tereyağı,su ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip yoğurunHamurun üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında yarım saat bekletin

Ispanağı yıkayıp kıyın ve haşlayınSuyunu süzüp püre haline getirinSütü ısıtın5 yumurtanın sarısı ile kristal şeker ayrı bir sos tenceresinde çırpma teliyle iyice çırpınUnu ekleyinPürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin
Ocağın üzerine alıp kısık ateşte azar azar süt ilave ederek pişirinMuhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve ıspanak püresi ile çekilmiş antep fıstığını ekleyinKarıştırıp ılınmaya bırakın

Hamuru ısıya dayanıklı tart kalıbına yayın ve pişme esnasın da çok fazla kabarmaması için çatalla (kalıbın tabanına değdirmeden) delinÜzerine antep fıstıklı karışımı dökün

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirinFırından alıp soğumaya bırakınTaze meyveler ve meyve sosu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla