Konu
:
Antepfıstıklı Ve Kayısılı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Antepfıstıklı Ve Kayısılı Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antepfıstıklı Ve Kayısılı Tart
Tart hamuru için
2
5 su bardağı (250 gr) un
1 su bardağı pudra şeker
1 yumurtanın sarısı
200 gr tereyağı
Üzeri için
8 kayısı
3 yumurta
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
2 çorba kaşığı çekilmiş badem
25 gr tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı pudra şeker
1 çorba kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı
Antepfıstıklı ve kayısılı tart :
Tereyağını hamur yoğurma kabına doğrayın
Pudra şeker, yumurtanın sarısı ve unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun
Hamuru top şeklinde kapatıp streç folyoya sarın ve buzlukta 30 dakika bekletin
Üç yumurta, antepfıstığı, badem, tereyağ ve şekeri robota alıp püre haline gelene kadar ezin
Kayısıların her birini 4 dilime kesin
Hamuru merdane ile açıp yağlanmış ve unlanmış fırın kalıbına elinizle bastırarak yayın
Fıstıklı ve bademli püreyi üzerine yayın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin
Fırından çıkarıp üzerine kayısı dilimlerini ilave edin
15 dakika daha pişirip fırından alın
Ilınınca kalıptan çıkarın
Pudra şeker ve iri çekilmiş antepfıstığı ile süsleyin
Dilimleyip soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul