Yalnız Mesajı Göster

Antepfıstıklı Ve Kayısılı Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Ve Kayısılı Tart





Tart hamuru için
25 su bardağı (250 gr) un
1 su bardağı pudra şeker
1 yumurtanın sarısı
200 gr tereyağı

Üzeri için
8 kayısı
3 yumurta
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
2 çorba kaşığı çekilmiş badem
25 gr tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı pudra şeker
1 çorba kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı

Antepfıstıklı ve kayısılı tart :
Tereyağını hamur yoğurma kabına doğrayın Pudra şeker, yumurtanın sarısı ve unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun Hamuru top şeklinde kapatıp streç folyoya sarın ve buzlukta 30 dakika bekletin

Üç yumurta, antepfıstığı, badem, tereyağ ve şekeri robota alıp püre haline gelene kadar ezin Kayısıların her birini 4 dilime kesin

Hamuru merdane ile açıp yağlanmış ve unlanmış fırın kalıbına elinizle bastırarak yayın Fıstıklı ve bademli püreyi üzerine yayın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin Fırından çıkarıp üzerine kayısı dilimlerini ilave edin 15 dakika daha pişirip fırından alın Ilınınca kalıptan çıkarın Pudra şeker ve iri çekilmiş antepfıstığı ile süsleyin Dilimleyip soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla