Konu
:
Limonlu Ve Çilekli Gül Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Ve Çilekli Gül Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Ve Çilekli Gül Pasta
3 yumurta
2/3 su bardağı pudra şeker
Yarım limonun suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
280 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı çilek suyu
Dolgusu için
350 gr çilek
5 yaprak jelatin
Yarım çay bardağı toz şeker
üzeri için
3 poşet krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
Renkli şekerlemeler
Limonlu ve çilekli gül pasta:
Yumurtalarla şekeri bir kapta çırpın
Yoğurt, ayçiçeği yağı, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip çırpın
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin
Margarin ile yağladığınız kelepçeli kek kalıbına malzemeyi aktarın
önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirin
Fırından çıkarır çıkarmaz üzerini nemli bir bezle örtün
Soğuduktan sonra kek kalıbından çıkarın
Keki enine ikiye bölün
çilek suyu ile ıslatın
çilek ve şekeri tencereye alıp pişirin
Ezerek pürüzsüz hale getirin
Jelatin yapraklarını ılık suda bekletin
Yumuşadıktan sonra kaseden çıkarıp suyunu sıkın
Jelatin yapraklarını sıcak çilek püresine ilave edip karıştırın
Kek için kullandığınız kelepçeli kek kalıbını streç film ile kaplayın
Hazırladığınız jelatinli çilek püresini kalıba döküp katılaşmasını bekleyin
Katılaşınca jöleyi kalıptan çıkarın
Kekin ilk katınını üzerine jöleyi yerleştirin diğer kek ile üzerini kapatın
Krema için krem şantiyi soğuk sütle çırpın
Krema sıkma aparatının yıldız ucu ile pastanın her tarafına iri güller yapın
üzerini pasta süsleriyle ile süsleyin
Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul