Konu
:
Ballı Şeftalili Tart
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Şeftalili Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Şeftalili Tart
Hamuru için
1
5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şeker
1 tutam tuz
125 gr tereyağı
1 yumurtanın sarısı
Kreması için
250 ml süt
Yarım çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için
Süzme çiçek balı
3 şeftali
File badem
Ballı şeftalili tart:
Bazı hamurişleri tarifleri fazlaca zaman ve emek ister
Bu da onlardan biri
Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun
Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin
Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açıp yağladığınız tart kalıbına yerleştirin
Üzerine yağlı kağıt serin
Ağırlık yapması için kuru fasulye serpiştirin
180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Süt, şeker, nişasta, un, vanilya ve yumurta sarılarını bir tencerede çırpın
Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirip tart hamurunun üzerine yayın
Şeftalilerin kabuklarını soyup ince dilimleyin
Tartın üzerine dizin
Üzerlerine süzme çiçek balı gezdirin
File badem serpiştirip servis yapın
Bal
Binlerce çiçeğin, bitkinin besleyici değerlerini ve şifasını taşır
Bal, antioksidan ve antibakteriyel özelliğiyle, vücudun direncini güçlendirir
Sağlığı korumaya yardımcı olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul