Yalnız Mesajı Göster

Ballı Şeftalili Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Şeftalili Tart





Hamuru için
15 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şeker
1 tutam tuz
125 gr tereyağı
1 yumurtanın sarısı

Kreması için
250 ml süt
Yarım çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya

Üzeri için
Süzme çiçek balı
3 şeftali
File badem

Ballı şeftalili tart:
Bazı hamurişleri tarifleri fazlaca zaman ve emek ister Bu da onlardan biri Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açıp yağladığınız tart kalıbına yerleştirin

Üzerine yağlı kağıt serin Ağırlık yapması için kuru fasulye serpiştirin 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın

Süt, şeker, nişasta, un, vanilya ve yumurta sarılarını bir tencerede çırpın Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirip tart hamurunun üzerine yayın Şeftalilerin kabuklarını soyup ince dilimleyin Tartın üzerine dizin Üzerlerine süzme çiçek balı gezdirin File badem serpiştirip servis yapın

Bal
Binlerce çiçeğin, bitkinin besleyici değerlerini ve şifasını taşır Bal, antioksidan ve antibakteriyel özelliğiyle, vücudun direncini güçlendirir Sağlığı korumaya yardımcı olur

Alıntı Yaparak Cevapla