Konu
:
Baton Tiramisu
Yalnız Mesajı Göster
Baton Tiramisu
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baton Tiramisu
2 paket kedi dili bisküvisi
1 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker
1
5 su bardağı ılık süt
Dolgusu için
3 su bardağı süt
1
5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz jelatin
200 gr labne peyniri
Yarım çay bardağı rendelenmiş çikolata
üzeri için
Kakao
çırpılmış krema
Rendelenmiş çikolata
Baton tiramisu:
Baton kek kalıbını streç film ile kaplayın
Kahveyi şeker ilave ettiğiniz sütün içerisinde eritin ve kedidili bisküvileri kalıbın önce tabanlarına sonra yan duvarlarına dizin
Toz jelatinin üzerine 1-2 yemek kaşığı su serpiştirin ve birkaç dakika bekletin
Dolgusu için süt, şeker, vanilya, un ve yumurta sarısını tencerede karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
Jelatini karışıma ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve oda ısısında ılınmaya bırakın
Mikserle çırparak soğutun
Labne peyniri ekleyin
Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın
Karışımı baton kalıba aktarın
üzerini kahveli süte batırılmış bisküvilerle kapatın ve 2 saat derin dondurucuda beklettikten sonra kalıptan çıkartın
üzerine kakao serpiştirip krema ve çikolata ile süsleyin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul