Konu
:
Çilek Jöleli Pratik Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Çilek Jöleli Pratik Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilek Jöleli Pratik Pasta
3 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
100 gr eritilmiş tereyağı
1
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 paket çilek jölesi
üzeri için
100 ml krema
100 gr beyaz çikolata
Damla çikolata
Çilek jöleli pratik pasta:
Üç yumurtayı toz şeker ile iyice çırpın
Sırasıyla süt, ayçiçeği yağı ve tereyağını ekleyip çırpın
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın
Kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayıp un serpin
Kek hamurunu kalıba aktarıp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin
çilekli jöleleri paketteki tarifine göre kaynar suda eritip karıştırın
Soğuyan kekin üzerine kürdan yardımıyla delikler açın
Keki jöle ile ıslatın
Bir gece buzdolabında dinlendirin
üzeri için kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın
Beyaz çikolata parçalarını kremaya ekleyip eritin
Beyaz çikolata ile kekin üzerine çizgiler yapın
Buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine damla çikolata serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul