Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Ve Kedidilli Bisküvili Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Ve Kedidilli Bisküvili Pasta





15 paket kedidili bisküvi
1 litre süt
12 yemek kaşığı toz şeker
13 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
160 gr bitter çikolata

Süslemek için
Eritilmiş beyaz çikolata
Frambuaz sos
Frenk üzümü ve yaban mersini

İrmikli ve kedidili bisküvili pasta:
Süt, irmik, kakao, margarin ve şekeri tencereye alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin çikolatayı küçük parçalara bölüp muhallebiye ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın Baton kek kalıbının içini streç film ile kaplayın Kedidili bisküvileri hafifçe süte batırıp kalıbın tabanına ve kenarlarına dizin çikolatalı karışımı kalıba doldurun üzerini süte batırılmış kedi dili bisküviler ile kapatın ve oda ısısına gelinceye kadar bekletin 1 gece buzdolabında dinlendirin Pastayı kalıptan çıkartın üzerini eritilmiş beyaz çikolata, frambuaz sos, frenk üzümü ve yaban mersini ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla