Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Ve Fıstıklı Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Ve Fıstıklı Pasta





1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
11 yemek kaşığı irmik
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
10~12 tane kakaolu bisküvi
3/4 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı

İrmikli ve fıstıklı pasta:
Süt, irmik, fıstık, şeker ve vanilyayı tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın Baton kek kalıbının içine streç film serin 3-4 bisküviyi kalıbın tabanına dizin İrmikli karışımın yarısını kalıba dökün üzerine tekrar bisküvi dizip kalan muhallebiyi ekleyin Oda ısısına gelinceye kadar beklettikten sonra buzdolabına alarak 3-4 saat soğutun Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla