Konu
:
İrmikli Ve Fıstıklı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Ve Fıstıklı Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Ve Fıstıklı Pasta
1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
11 yemek kaşığı irmik
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
10~12 tane kakaolu bisküvi
3/4 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
İrmikli ve fıstıklı pasta:
Süt, irmik, fıstık, şeker ve vanilyayı tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın
Baton kek kalıbının içine streç film serin
3-4 bisküviyi kalıbın tabanına dizin
İrmikli karışımın yarısını kalıba dökün
üzerine tekrar bisküvi dizip kalan muhallebiyi ekleyin
Oda ısısına gelinceye kadar beklettikten sonra buzdolabına alarak 3-4 saat soğutun
Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul