Konu
:
Ballı Peynirli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Peynirli Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Peynirli Pasta
2 yemek kaşığı süzme çam balı
1
5 paket yulaflı bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağı
Dolgusu için
1 çay bardağı süzme çam balı
600 gr labne peyniri
1 paket vanilya
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
150 ml krema
Süslemek için
İri çekilmiş Antep fıstığı
Limon dilimleri
Ballı peynirli pasta:
Yulaflı bisküviyi ezerek un haline getirin
Eritilmiş tereyağı ve 2 yemek kaşığı balı ekleyip karıştırın
Kelepçeli küçük kek kalıplarının tabanına yağlı kağıt serin
Bisküviyi tabanlarına kaşıkla bastırarak yayın ve buzdolabında bekletin
Labne peynirini süzüp kaseye alın
Bal, vanilya, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip çırpın
Kremayı ayrı bir yerde çırpın ve peynire ekleyin
Karışımı bisküvi tabanının üzerine doldurup 8 saat buzdolabında soğutun
Kenarlarını fıstık, üzerini limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul