Yalnız Mesajı Göster

Ballı Peynirli Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Peynirli Pasta





2 yemek kaşığı süzme çam balı
15 paket yulaflı bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağı

Dolgusu için
1 çay bardağı süzme çam balı
600 gr labne peyniri
1 paket vanilya
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
150 ml krema

Süslemek için
İri çekilmiş Antep fıstığı
Limon dilimleri

Ballı peynirli pasta:
Yulaflı bisküviyi ezerek un haline getirin Eritilmiş tereyağı ve 2 yemek kaşığı balı ekleyip karıştırın Kelepçeli küçük kek kalıplarının tabanına yağlı kağıt serin Bisküviyi tabanlarına kaşıkla bastırarak yayın ve buzdolabında bekletin Labne peynirini süzüp kaseye alın Bal, vanilya, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip çırpın Kremayı ayrı bir yerde çırpın ve peynire ekleyin Karışımı bisküvi tabanının üzerine doldurup 8 saat buzdolabında soğutun Kenarlarını fıstık, üzerini limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla