Konu
:
Kalp Brownie
Yalnız Mesajı Göster
Kalp Brownie
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalp Brownie
5 yumurta
200 gr bitter çikolata
1 su bardağı tozşeker
150 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı un
1 tutam tuz
Üzeri için
250 gr şeker hamuru
Yeşil gıda boyası
Kırmızı gıda boyası
Şeker inciler
Kalp brownie:
Anneler gününe bu çok özel pastayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın
Çikolata ve tereyağını küçük parçalara ayırarak cam kaseye alın
İçi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine kabı yerleştirerek eriyinceye kadar bekletin
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın
Sarılarına toz şeker ekleyip iyice çırpın
Un ve kakaoyu eleyerek ekleyin
Eritilmiş çikolatayıda ilave ederek mikserle karıştırın
Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kabın içerisine alın
Tuz ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın
Bunu çikolatalı karışıma ekleyerek tahta bir spatula çırpmadan karıştırın
22 cm x 22 cm lik kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve hamuru içine dökün
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Isıya dayanıklı küçük bir kasenin içine sıcak su doldurup fırının en alt rafına yerleştirin
Kekkalıbını ısınmış fırının orta kısmına yerleştirip 35 dakika kadar pişirin
Tel ızgara üzerinde soğutun
Kalp şeklinde kalıp ile keki kesin
Şeker hamurunun küçük bir kısmını yeşil gıda boyası ile renklendirin
Kalanına az miktarda kırmızı gıda boyası ekleyerek pembe hamur elde edin
Pembe hamuru nişasta serpilmiş tezgahta merdane ile açın
Keki kestiğiniz kalıp ile hamurdan parçalar kesin
Bıçakla üzerine çizgiler yapın ve keklerin üzerine yerleştirin
Artan pembe hamura bir miktar daha kırmızı boya ekleyip yoğurun ve tekrar merdane ile açın
Yarım cm kalınlığında şeritler kesin
Her bir parçayı sararak gül şekli verin
Yeşil hamurdan küçük yapraklar yaparak keklerin üzerine üçer tane yaprak ve gül yerleştirin
Şeker inciler ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul