Konu
:
Muzlu Rulo Pasta-1
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Rulo Pasta-1
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Rulo Pasta-1
Pandispanya hamuru için
6 yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı un
Yarım paket vanilya
1 çorba kaşığı limon suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Krema için
1 yumurta
7 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım paket vanilya
50 gr margarin
İçi ve üzeri için
2 muz
1 çay bardağı antepfıstığı
Muzlu rulo pasta:
Krema için kulanacağınız sütün 1 çay bardağı kadarını tencereye alıp ısıtın
Derin bir sos tenceresinde yumurta, şeker, un ve rendeenmiş limon kabuğunu 1 çay bardağı süte çırpın
Isıtılmış sütü azar azar ilave ederek muhalebi kıvamına geinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ilave edin
Arasıra karıştırarak soğutun
Pandispanya hamuru için, yumurta sarıarını ve akarını ayrı kapara ayırın
Yumurta sarıarına 5 kaşık şeker, vanilya ve rendeenmiş limon kabuğu ekeyip şekerer eriyinceye kadar çırpın
Yumurta akarını miksere 10 dakika kadar kar haine geinceye kadar çırpın
şekeri yumurta sarıarını ilave edip her iki karışımı iyice karıştırın
Elenmiş unu ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekeyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar tahta kaşıka karıştırın
Hazıradığınız pandispanya hamurunu yağı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine ince bir tabaka hainde yayın
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarı fırının üst böümünde kurutmadan pişirin
Nemi bir mutfak havusunu düz bir zemin üzerine yayın
Pandispanyayı fırından çıkarın
Soğutmadan uzun kenarından ruo yaparak yağı kağıdından çıkarın
Kremayı pandispanyanın üzerine (her tarafını örtecek şekilde) yayın
Muzları soyup kararmaması için limon suyu sürün ve dilimlemeden bütün olarak pandispanyanın uzun kenarına yereştirin
Özene rulo şekinde sarın
Üzerine antepfıstığı serpiştirin
Buzdoabında 1-2 saat beketin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul