Yalnız Mesajı Göster

Beyaz Çikolatalı Ve İrmikli Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Çikolatalı Ve İrmikli Pasta





5 yumurta
5 kahve fincanı tozşeker
7 kahve fincanı un
35 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı zeytinyağı
5 kahve fincanı yoğurt
2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kıyılmış
portakal kabuğu şekerlemesi
1 su bardağı portakal suyu (veya elma suyu)

Üzeri için
100 gr beyaz çikolata
1 su bardağı file badem
Yarım su bardağı kiraz şekerlemesi
2 çorba kaşığı hazır karamel sos

Beyaz çikolatalı ve irmikli pasta:
Yumurtalar ve tozşekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın Yoğurt, zeytinyağı, kabartma tozu, portakal kabuğu şekerlemesi ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edin Elenmiş unu ilave edip mikserle 10 dakika daha çırpın

Hamuru yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin Fırından çıkarıp ılınması için 10 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın

Servis tabağına alıp üzerine portakal suyunu gezdirerek dökün 3Çikolatayı bir kaseye alıp sıcak su dolu bir tencerenin içinde (benmari usulü) eritin Kekin üzerine çikolata ve karamel sosunu değişimli olarak ip gibi akıtın

Badem ve kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla