Konu
:
Doyuran Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Doyuran Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doyuran Pasta
Keki için
3 yumurta
1
5 çay bardağı un
1
5 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
İç malzeme için
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı krema
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı damla çikolata
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için
Yarım çay bardağı krema
1 paket bitter çikolata (80 gr)
Doyuran pasta:
Kek için, yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta şeker eriyip kabarıncaya kadar çırpın
Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin
Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Üzerine kek harcınızı döküp düzleştirin
150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Kek soğuyunca derin bir kaba elinizle ufalayın
Üzerine ısıttığınız sütü gezdirip elinizle yoğurun
Sos için, kremayı kaynatmadan ısıtın
Ocaktan alıp üzerine bitter çikolatayı kırarak ilave edin
Eriyinceye kadar karıştırın
Ufalanmış keke ekleyip karıştırın
Hindistan cevizi, damla çikolata ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin
İyice karıştıktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında 45 dakika dinlendirin
Mutfak tezgahına streç folyoyu serin
Üzerine buzdolabından çıkardığınız kek harcını dikdörtgen şekilde yayın
Elinizle kalın rulo şeklini verin
Sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtın
Ocaktan alıp çikolatayı ilave ederek eritin
Fırça yardımıyla rulo kekin tabanı hariç her tarafına sürün
Buzdolabına alıp 4-5 saat dinlendirin
Dilimleyerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul