Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Havuç Pastası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Havuç Pastası





300 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
250 gr toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
1 tutam toz karanfil
1 tutam zencefil
250 gr rendelenmiş havuç
1 portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu
150 gr ceviz içi
4 yumurta
200 gr eritilmiş tereyağı

Kıtır portakal dilimleri için
2 portakal
Yarım su bardağı toz şeker

Portakal kabuğu şekerlemesi için
1 portakal
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Portakallı havuç pastası:
Bir kasede un ve kabartma tozunu karıştırın Toz şeker ve baharatları ilave edin Rendelenmiş havuçlara rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu ilave edin Toz şekerle birlikte iyice karıştırın Badem, un ve en son çırpılmış yumurtalar ile tereyağını ilave edip iyice karıştırın Karışımı yağlanmış tart kalıbına aktarın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin

Kıtır portakallar için, 1 portakalı daire şeklinde dilimleyin Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin Her dilimin üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin 150 de receye ayarlı fırında 15 saat pişirin Üzeri kuruyunca ters çevirin ve diğer yüzünüde 15 saat pişirip fırından alın Soğuk yerde muhafaza edin

Portakal şeritleri için, portakal kabuğunu jülyen doğrayın ve tencerede suyla haşlayın Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın Tozşeker ve suyu kaynatıp şerbet hazırlayın Kabukları şerbetin içine atın ve kısık ateşte şerbet buharlaşıp, hafif şekerlenmeye başlayıncaya kadar pişirin Kaşıkla parçalar alıp yağlı kağıt üzerinde soğutun Portakal dilimleri ve kabuk şekerlemeleriyle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla