Konu
:
Portakallı Havuç Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Havuç Pastası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Havuç Pastası
300 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
250 gr toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
1 tutam toz karanfil
1 tutam zencefil
250 gr rendelenmiş havuç
1 portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu
150 gr ceviz içi
4 yumurta
200 gr eritilmiş tereyağı
Kıtır portakal dilimleri için
2 portakal
Yarım su bardağı toz şeker
Portakal kabuğu şekerlemesi için
1 portakal
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Portakallı havuç pastası:
Bir kasede un ve kabartma tozunu karıştırın
Toz şeker ve baharatları ilave edin
Rendelenmiş havuçlara rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu ilave edin
Toz şekerle birlikte iyice karıştırın
Badem, un ve en son çırpılmış yumurtalar ile tereyağını ilave edip iyice karıştırın
Karışımı yağlanmış tart kalıbına aktarın
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin
Kıtır portakallar için, 1 portakalı daire şeklinde dilimleyin
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin
Her dilimin üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin
150 de receye ayarlı fırında 1
5 saat pişirin
Üzeri kuruyunca ters çevirin ve diğer yüzünüde 1
5 saat pişirip fırından alın
Soğuk yerde muhafaza edin
Portakal şeritleri için, portakal kabuğunu jülyen doğrayın ve tencerede suyla haşlayın
Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın
Tozşeker ve suyu kaynatıp şerbet hazırlayın
Kabukları şerbetin içine atın ve kısık ateşte şerbet buharlaşıp, hafif şekerlenmeye başlayıncaya kadar pişirin
Kaşıkla parçalar alıp yağlı kağıt üzerinde soğutun
Portakal dilimleri ve kabuk şekerlemeleriyle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul