Konu
:
Dondurmalı Şelale Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Şelale Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Şelale Pasta
4 yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
2~3 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç harcı için
1 kutu meyveli dondurma
1 kutu çikolatalı dondurma
Üzeri için
200 ml krema
160 gr bitter çikolata
Dondurmalı şelale pasta:
Şimdi başlayalım
Derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın
Şekerler eriyip köpük köpük olunca üzerine elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikser ile fazla çırpmadan karıştırın
Tepsiye yağlı kağıt serin
Kek malzemesini tepsiye aktarın
Isıtılmamış soğuk fırında 150-160 derecede 40 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğuması için bekletin
Dondurmaları buzluktan çıkarıp biraz yumuşaması için bekletin
Kekin sert kenarlarını kesip çıkarın
Kalan keki 3 parmak kalınlığında uzunlamasına kesin
Kestiğiniz her parçanın üzerine dondurma sürün
İlk parçayı kendi etrafında döndürerek rulo yapın
Diğer dondurmalı keki de bu rulonun etrafında döndürün
Tüm dondurmalı kekler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın
Daha sonra buzluğa kaldırıp 6-7 saat kadar dinlendirin
Üzeri için, kremayı sos tenceresine aktarıp kaynatmadan ısıtın
Ocaktan alıp üzerine çikolataları ilave edin
Çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın ve ılınmaya bırakın
Buzluktan çıkardığınız pastanın üzerine sosu ekleyip dilimleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul