Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Şelale Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Şelale Pasta





4 yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
2~3 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç harcı için
1 kutu meyveli dondurma
1 kutu çikolatalı dondurma

Üzeri için
200 ml krema
160 gr bitter çikolata

Dondurmalı şelale pasta:
Şimdi başlayalım Derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın Şekerler eriyip köpük köpük olunca üzerine elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikser ile fazla çırpmadan karıştırın Tepsiye yağlı kağıt serin Kek malzemesini tepsiye aktarın Isıtılmamış soğuk fırında 150-160 derecede 40 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğuması için bekletin

Dondurmaları buzluktan çıkarıp biraz yumuşaması için bekletin Kekin sert kenarlarını kesip çıkarın Kalan keki 3 parmak kalınlığında uzunlamasına kesin Kestiğiniz her parçanın üzerine dondurma sürün İlk parçayı kendi etrafında döndürerek rulo yapın Diğer dondurmalı keki de bu rulonun etrafında döndürün Tüm dondurmalı kekler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın Daha sonra buzluğa kaldırıp 6-7 saat kadar dinlendirin

Üzeri için, kremayı sos tenceresine aktarıp kaynatmadan ısıtın Ocaktan alıp üzerine çikolataları ilave edin Çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın ve ılınmaya bırakın Buzluktan çıkardığınız pastanın üzerine sosu ekleyip dilimleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla