Konu
:
Polonya Keki
Yalnız Mesajı Göster
Polonya Keki
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Polonya Keki
5 yumurta
50 gr pudra şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
250 gr tereyağı (oda ısısında)
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı marmelat veya reçe
Polonya keki:
Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın
Yumurta sarıları ile pudra şekeri çırpın
Tereyağını ekleyip çırpın
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip yoğurun
Hamuru 3 eşit parçaya bölün
Bir parçasına kakaoyu ekleyip yoğurun
Bir parçayı yağlanıp unlanmış kelepçeli kek kalıbına yayın
Kalan hamurları dondurucuda 20 dakika bekletin
Kalıba yaydığınız sade hamurun üzerine reçel veya marmelatı sürün
Kakaolu hamuru reçel veya marmeladın üzerine rendeleyin
Diğer tarafta ayırdığınız yumurtaların aklarını bir tutam tuz ile köpürünceye kadar mikserle çırpın
Toz şekeri azar azar ilave edip tekrar çırpın ve en son nişastayı ekleyin
5 dakika kadar daha çırptığınız karışımı (köpük şeklinde olacak) rendelenmiş kakaolu hamurun üzerine yayın
Ayırmış olduğunuz son parça hamuru da köpüklü karışımın üzerine rendeleyin
150 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul