Konu
:
Pekmezli Kek
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Kek
2/3 su bardağı tam buğday unu
1
5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
¼ tatlı kaşığı çekilmiş karanfil
¼ tatlı kaşığı yenibahar
1
5 su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Pekmezli kek:
Dikdörtgen ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayıp, zeminine yağlı kağıt serin
Un, kabartma tozu ve baharatları bir kaseye eleyin
Kuru üzümleri başka bir kaba alın ve 2 yemek kaşığı un ilave ederek harmanlayın
Tereyağı ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın
Yumurtaları ekleyip karıştırın
Pekmezi ilave edin
Hepsini karıştırıp yağladığınız kaba aktarın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip fırından alın
Soğuyunca kare dilimler kesip servis yapın
Kek yaparken özellikle yağ başta olmak üzere tüm katkı maddelerinin oda ısısında olmasına dikkat edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul