Konu: Pekmezli Kek
Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Kek





2/3 su bardağı tam buğday unu
15 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
¼ tatlı kaşığı çekilmiş karanfil
¼ tatlı kaşığı yenibahar
15 su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Pekmezli kek:
Dikdörtgen ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayıp, zeminine yağlı kağıt serin Un, kabartma tozu ve baharatları bir kaseye eleyin Kuru üzümleri başka bir kaba alın ve 2 yemek kaşığı un ilave ederek harmanlayın Tereyağı ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Yumurtaları ekleyip karıştırın Pekmezi ilave edin Hepsini karıştırıp yağladığınız kaba aktarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip fırından alın Soğuyunca kare dilimler kesip servis yapın


Kek yaparken özellikle yağ başta olmak üzere tüm katkı maddelerinin oda ısısında olmasına dikkat edin

Alıntı Yaparak Cevapla