Konu
:
Ballı Meyveli Kaygana
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Meyveli Kaygana
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Meyveli Kaygana
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı tozşeker
1 şeftali
1
5 su bardağı süt
Yarım paket tatlı mayası
3 yumurta
125 gr tereyağı 2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı çilek ve ahududu
1 tutam tuz
Ballı meyveli kaygana:
*Şeftalilerin kabuklarını soyup ufak doğrayın
Çilek, ahududu ve şeftaliyi, bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın
Maya, un ve tuzu bir kaba alın
Tozşeker ve çırpılmış yumurtaları ilave edip karıştırın
*Sütü ekleyin
Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın
Karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın
*Tavayı ısıtıp tereyağı ile iyice yağlayın
Hazırladığınız karışımdan tatlı kaşığıyla birbirine temas etmeyecek şekilde 3 hamuru tavaya aktarın
Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla diğer taraflarını çevirin
Karışımın tamamını bu şekilde pişirin
*Ballı meyvelerle ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul