Konu
:
Antepfıstıklı Ve Limonlu Kek
Yalnız Mesajı Göster
Antepfıstıklı Ve Limonlu Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antepfıstıklı Ve Limonlu Kek
125 gr un
150 gr mısır unu
200 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
150 ml sıkma zeytinyağı
250 gr yoğurt
3 yumurta
1 yemek kaşığı gül suyu
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
75 gr file antep fıstığı
Şerbeti için
100 gr toz şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
100 ml su
1 dilim limon
Antep fıstıklı ve limonlu kek:
Geniş bir yoğurma kabında un, mısır unu, kabartma tozu ve toz şekeri karıştırın
Ayrı bir kapta zeytinyağı, yoğurt, gül suyu, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurtaları mikserle çırpın
Kuru malzemelere ekleyip tahta kaşıkla pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın
50 gr antep fıstığını ekleyin
Karışımı iyice yağlanmış kek kalıbına aktarın
150 dereceye ayarlanmış fırında 1
5 saat pişirin
Şerbet için gerekli tüm malzemeleri sos tenceresinde kaynatıp soğumaya bırakın
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti döküp kek şerbeti iyice eminceye kadar bekleyin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul