Konu
:
Marmelatlı Dama Kek
Yalnız Mesajı Göster
Marmelatlı Dama Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marmelatlı Dama Kek
300 gr tereyağı
300 gr pudra şeker
5 yumurta
1 çorba kaşığı portakal suyu
3 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao
200 gr portakal marmeladı
(veya kayısı) 200 gr hazır badem yada şeker hamuru
2 çorba kaşığı kakao
Marmelatlı dama kek:
Tereyağını oda ısısında yumuşatıp pudra şekerini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın
Yumurtaları ve portakal suyunu ekleyip birkaç dakika daha çırpın
Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın
Yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırın
Aynı boyda dikdörtgen 2 kek kalıbının içine aynı büyüklükte dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdı yerleştirin
Hazırladığınız hamuru ikiye bölün
Biri beyaz diğeri kahverengi iki hamur elde etmek için bir harcın içine kakaoyu ekleyin
Hamurları önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında; mümkünse aynı anda fırına verin ve yarım saat pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Kekler soğuyunca kalıplarından çıkarın ve tezgahın üzerinde keskin bir bıçakla boylamasına ortadan ikiye kesin
Sade ve kakaolu birer kek dilimini yanyana getirip üzerine ve yanlarına bol miktarda portakal veya kayısı marmeladı sürün
Kalan 2 kek dilimini değişimli olarak,yani sadenin üzerine kakaolu,kakaolunun üzerine sade kek gelecek şekilde yerleştirin
Üzerine ve yanlarınada portakal veya kayısı marmeladı sürün
Hazır şeker veya badem hamuruna 2 çorba kaşığı kakao ilave edin
Tek bir renk oluncaya kadar yoğurup hazırladığınız kekin etrafını sarın
Yarım saat oda ısısında beklettikten sonra isteğe göre servis yapacağınız tabağın üzerine kakao serpiştirin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul