Yalnız Mesajı Göster

Marmelatlı Dama Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marmelatlı Dama Kek





300 gr tereyağı
300 gr pudra şeker
5 yumurta
1 çorba kaşığı portakal suyu
3 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao
200 gr portakal marmeladı
(veya kayısı) 200 gr hazır badem yada şeker hamuru
2 çorba kaşığı kakao

Marmelatlı dama kek:
Tereyağını oda ısısında yumuşatıp pudra şekerini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpınYumurtaları ve portakal suyunu ekleyip birkaç dakika daha çırpınUn, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayınYumurtalı karışıma azar azar ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırınAynı boyda dikdörtgen 2 kek kalıbının içine aynı büyüklükte dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdı yerleştirin

Hazırladığınız hamuru ikiye bölünBiri beyaz diğeri kahverengi iki hamur elde etmek için bir harcın içine kakaoyu ekleyinHamurları önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında; mümkünse aynı anda fırına verin ve yarım saat pişirinFırından alıp soğumaya bırakın

Kekler soğuyunca kalıplarından çıkarın ve tezgahın üzerinde keskin bir bıçakla boylamasına ortadan ikiye kesinSade ve kakaolu birer kek dilimini yanyana getirip üzerine ve yanlarına bol miktarda portakal veya kayısı marmeladı sürünKalan 2 kek dilimini değişimli olarak,yani sadenin üzerine kakaolu,kakaolunun üzerine sade kek gelecek şekilde yerleştirinÜzerine ve yanlarınada portakal veya kayısı marmeladı sürün

Hazır şeker veya badem hamuruna 2 çorba kaşığı kakao ilave edinTek bir renk oluncaya kadar yoğurup hazırladığınız kekin etrafını sarınYarım saat oda ısısında beklettikten sonra isteğe göre servis yapacağınız tabağın üzerine kakao serpiştirinDilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla