Konu
:
Kuru Meyveli Baton Kek
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Meyveli Baton Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Meyveli Baton Kek
125 gr yumuşak tereyağı
150 gr esmer şeker
50 gr bitter çikolata
125 ml su
60 ml rom
30 gr iri çekilmiş ceviz içi
30 gr Antep fıstığı
30 gr kuru üzüm
50 gr doğranmış kuru kayısı
30 gr fındık
110 gr un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı kek unu
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta
80 gr eritilmiş bitter çikolata
60 gr süzme yoğurt
Kuru meyveli baton kek:
Yuvarlak kek kalıbını yağlayın
Bir sos tenceresinde tereyağı, esmer şeker, erimiş çikolata ve suyu karıştırarak pişirin
Şeker eriyince ateşten alın
Rom, fındık, ceviz, kayısı, fıstık ve kuru üzümü karıştırın
Un, kakao, tarçın ve yumurtaları ilave edip mikserle iyice çırpın
Hamuru kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin
Başka bir kapta eritilmiş çikolata ve süzme yoğurdu pürüzsüz olana kadar mikserle çırpın
Karışımı kekin üzerine bolca sürüp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul