Konu
:
Çikolatalı Cheesecake-2
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Cheesecake-2
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Cheesecake-2
200 gr sütlü kuvertür çikolata
100 gr bitter kuvertür çikolata
1 kg krem peynir
5 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 yumurta (oda ısısında)
Tabanı için
1 paket (200 gr) kakaolu pötibör bisküvi
6 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
100 gr bitter kuvertür çikolata
100 ml krema
Çikolatalı cheesecake:
Tabanı için bisküvileri mutfak robotundan geçirin
Üzerine eritilmiş tereyağı ve tarçını ilave edip yeniden robotta karıştırın
25 cm’lik çember kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını yağlayın
Bisküvi kırıntılarını tabana iyice bastırarak döşeyin ve derin dondurucuda bekletin
Çikolataları benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın
Krem peyniri mikserle iyice çırpın
Nişasta, şeker ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin
Yumurtaları tek tek ekleyip fazla çırpmadan karıştırın
Son olarak soğuyan çikolatayı ekleyip karıştırın
Karışımı donan bisküvi tabanının üzerine dökün ve 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin
Fırın tamamen soğuduktan sonra çıkartın
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak 1 gece bekletin
Üzeri için, kremayı kaynatmadan ısıtın
Çikolataları küçük parçalara ayırıp ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın
Sosu pastanın üzerine dökün ve 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul