Yalnız Mesajı Göster

Üzümlü Ve Muhallebili Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzümlü Ve Muhallebili Pasta





300 gr kırmızı ve beyaz üzüm tanesi
3 çorba kaşığı çekilmiş ceviz

Muhallebi için
12 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta
100 gr margarin
Yarım su bardağı hindistancevizi rendesi

Üzümlü ve muhallebili pasta:
Üzüm tanelerini ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın

Yumurtalar ile tozşekeri tencerede mikserle çırpın Mısır nişastası, un, hindistancevizi ve vanilyayı ekleyip karıştırın Üzerine sütü döküp pütürsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin

Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin Üzeri göz göz olunca margarini ilave edin Karıştırmadan birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın

Muhallebiyi cam kaba alıp soğuyuncaya kadar 7-8 dakika mikserle çırpın Kelepçeli kek kalıbını soğuk suyla yıkayıp süzün Muhallebinin üçte birini kalıba dökün Buzlukta 5-10 dakika hafif katılaşıncaya kadar bekletin Üzerini kırmızı üzümlerle kaplayıp kalan muhallebinin yarısını ekleyin Buzlukta hafif katılaşıncaya kadar bekletip üzerini beyaz üzümlerle kaplayın Kalan muhallebiyi ekleyip buzlukta 5 dakika bekletin Üzerini kırmızı üzümlerle süsleyip cevizi serpiştirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla