Konu
:
Üzümlü Ve Muhallebili Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Ve Muhallebili Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Ve Muhallebili Pasta
300 gr kırmızı ve beyaz üzüm tanesi
3 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
Muhallebi için
12 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta
100 gr margarin
Yarım su bardağı hindistancevizi rendesi
Üzümlü ve muhallebili pasta:
Üzüm tanelerini ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın
Yumurtalar ile tozşekeri tencerede mikserle çırpın
Mısır nişastası, un, hindistancevizi ve vanilyayı ekleyip karıştırın
Üzerine sütü döküp pütürsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin
Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin
Üzeri göz göz olunca margarini ilave edin
Karıştırmadan birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın
Muhallebiyi cam kaba alıp soğuyuncaya kadar 7-8 dakika mikserle çırpın
Kelepçeli kek kalıbını soğuk suyla yıkayıp süzün
Muhallebinin üçte birini kalıba dökün
Buzlukta 5-10 dakika hafif katılaşıncaya kadar bekletin
Üzerini kırmızı üzümlerle kaplayıp kalan muhallebinin yarısını ekleyin
Buzlukta hafif katılaşıncaya kadar bekletip üzerini beyaz üzümlerle kaplayın
Kalan muhallebiyi ekleyip buzlukta 5 dakika bekletin
Üzerini kırmızı üzümlerle süsleyip cevizi serpiştirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul