Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizi Kremalı Peynirli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizi Kremalı Peynirli Kek





300 gr tatlı lor peyniri
15 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı krema
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Tropikal krema için
2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı incerendelenmiş hindistancevizi
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 ezilmiş karanfil tanesi
1 çay kaşığı tarçın

Süslemek için
Doğranmış limon kabuğu

Hindistancevizi kremalı peynirli kek:
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Peynir, krema, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, yumurta sarıları ve tozşekeri bir kapta karıştırın Un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp eledikten sonra peynirli karışıma ekleyin Kar halinde çırpılmış yumurta aklarını ilave edip düzgün bir hamur olana kadar karıştırın

Hamuru 22 santimlik yağlanmış kelepçeli kalıba döküp spatula ile düzelterek yayın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Limon kabuğu ile süsleyin

Krema için, tozşeker ve yumurta sarılarını bir tencerede çırpın Hindistancevizi, süt, tarçın, nişasta ve karanfili ekleyip karıştırın Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Ilınınca kek dilimleri ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla