Konu
:
Cilalı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Cilalı Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cilalı Kek
180 gr bitter çikolata
180 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 portakalın rendelenmiş kabuğu
4 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
190 gr badem unu
Sos için
1 su bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı toz jelatin
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı bal
70 gr koyu kakao
1 çay bardağı krema
Üzeri için
200 ml krema
1 tatlı kaşığı granül kahve
Kakao
Cilalı kek:
Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritin
Kek için, tereyağını küçük parçalara bölüp 1 dakika çırpın
Toz şeker ile ince rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip 5 dakika yüksek devirde çırpın
Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin
Erittiğiniz çikolatayı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın
Kakao, vanilya ve badem ununu karışıma ilave edip iyice karışmalarını sağlayın
Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın
Hazırladığınız kek hamurunu kalıba aktarıp, 150 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin
Kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın
Küçük bir kaseye 4 yemek kaşığı su ekleyip üzerine jelatini serpiştirin ve bekletin
Bir sos tenceresinde şeker ile suyu kaynatın
Bal, kakaoyu ekleyip karıştırın
Son olarak kremayı ekleyip kaynamaya başlayıncaya kadar ateşte bekletin
Karışımı ara ara karıştırarak ılıtın
Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve 30 dakika bekletin
Kremaya kahveyi ekleyip katılaşıncaya kadar mikserle çırpın
Keki tel ızgara teli üzerine alıp sosu üzerine gezdirin
Dilimlere ayırıp üzerine bir kaşık kadar krema yerleştirin
Kakao serpiştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul