Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Kek-2

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kek-2





Hamur için
5 yumurta
15 su bardağı tozşeker
2 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı karışım için
6 elma
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için
3 yumurta akı
200 gr tozşeker
2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı

Elmalı kek:
Yumurtalar ve şekeri çukur bir kapta mikserle 5 dakika çırpın Sırasıyla vanilya, kabartma tozu, un ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin Pirinç ununu ekleyip pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar 5 dakika daha çırpın Hamuru 23x28 santimlik yağlanmış fırın kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın

Elmaları soyup rendeleyin şeker ile birlikte karıştırarak 5-10 dakika pişirin Ocaktan alıp tarçını ekleyin ve karıştırın Soğuyan karışımı hazırladığınız kekin üzerine yayın Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın şekeri azar azar içine ekleyerek 4-5 dakika çırpın Bu karışımı elmaların üzerine yayın

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında (kapağı hafif açık olarak) yaklaşık 15 dakika pişirin Soğuyunca üzerine antepfıstığı serpip dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla