Konu
:
Elmalı Kek-2
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Kek-2
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Kek-2
Hamur için
5 yumurta
1
5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı karışım için
6 elma
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
3 yumurta akı
200 gr tozşeker
2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı
Elmalı kek:
Yumurtalar ve şekeri çukur bir kapta mikserle 5 dakika çırpın
Sırasıyla vanilya, kabartma tozu, un ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin
Pirinç ununu ekleyip pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar 5 dakika daha çırpın
Hamuru 23x28 santimlik yağlanmış fırın kalıbına dökün
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın
Elmaları soyup rendeleyin
şeker ile birlikte karıştırarak 5-10 dakika pişirin
Ocaktan alıp tarçını ekleyin ve karıştırın
Soğuyan karışımı hazırladığınız kekin üzerine yayın
Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın
şekeri azar azar içine ekleyerek 4-5 dakika çırpın
Bu karışımı elmaların üzerine yayın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında (kapağı hafif açık olarak) yaklaşık 15 dakika pişirin
Soğuyunca üzerine antepfıstığı serpip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul