Konu
:
Klasik Pankek
Yalnız Mesajı Göster
Klasik Pankek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Klasik Pankek
250 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tozşeker
30 gr tereyağı
300 ml süt
2 yumurta
Klasik pankek:
Un, kabartma tozu ve tozşekeri bir kâseye alıp harmanlayın
Tereyağını eritin
Ocaktan alıp ılıtın
Süt ve yumurtaları ilave edip çırpın
Unlu karışıma ekleyip çırpmaya devam edin
Teflon tavaya fırçayla sıvıyağ sürüp hafifçe kızdırın
Sıvı hamurdan bir kepçe dolusu alıp tavanın alabileceği sayıda çay tabağı büyüklüğünde dökün
‹ki taraflı pişirip her seferinde tavaya sıvıyağ gezdirin ve tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın
Pankekleri spatulayla tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın
Bal, reçel, marmelat, dileğiniz bir tatlı sos ve mevsim meyveleriyle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul