Yalnız Mesajı Göster

Muz Dolgulu Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muz Dolgulu Kek





2 su bardağı un
1 su bardağı kakao
15 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
15 su bardağı toz şeker
3 olgun muz
125 gr tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı süt
80 gr bitter çikolata

Muz dolgulu kek:
Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve karbonatı bir kaba alıp harmanlayın Şekerin yarısını yapışmaz tavaya alıp eritin Karamel haline gelen şekere kabukları soyulmuş muzları ilave edin Ara ara çevirerek muzlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin Hafifçe ılındırıp püre haline getirin ve soğumaya bırakın

Başka bir kapta tereyağını yumuşayıncaya kadar çırpın Kalan şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin Unlu karışımı ve sütü çırpmaya devam ederek ekleyin

Hazırladığınız kek harcının yarısını kelepçeli kek kalıbına aktarın Üzerine muz püresini yayıp kalan kek harcını ekleyin Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin 1 saat bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla