Konu
:
Muz Dolgulu Kek
Yalnız Mesajı Göster
Muz Dolgulu Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muz Dolgulu Kek
2 su bardağı un
1 su bardağı kakao
1
5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
1
5 su bardağı toz şeker
3 olgun muz
125 gr tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı süt
80 gr bitter çikolata
Muz dolgulu kek:
Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve karbonatı bir kaba alıp harmanlayın
Şekerin yarısını yapışmaz tavaya alıp eritin
Karamel haline gelen şekere kabukları soyulmuş muzları ilave edin
Ara ara çevirerek muzlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin
Hafifçe ılındırıp püre haline getirin ve soğumaya bırakın
Başka bir kapta tereyağını yumuşayıncaya kadar çırpın
Kalan şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın
Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin
Unlu karışımı ve sütü çırpmaya devam ederek ekleyin
Hazırladığınız kek harcının yarısını kelepçeli kek kalıbına aktarın
Üzerine muz püresini yayıp kalan kek harcını ekleyin
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin
1 saat bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul