Konu
:
Ahududulu Kek
Yalnız Mesajı Göster
Ahududulu Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahududulu Kek
Kıtır hamur için
1 çay bardağı un
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı esmer şeker
75 gr soğuk tereyağı
Kek için
2 su bardağı ahududu
2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı toz şeker
90 gr tereyağı
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Yarım su bardağı süt
Ahududulu kek:
Kıtır hamur için un, tuz ve şekerleri mutfak robotuna alın
Tereyağını ekleyip kırıntı şeklinde bir hamur elde edinceye kadar karıştırın
Hamuru kullanıncaya kadar derin dondurucuda bekletin
Kek için, ahududuları az miktarda un ile harmanlayın
Başka bir kapta 2 su bardağı unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın
Rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri bir kaba alıp elinizle ovarak karıştırın
Tereyağını ekleyip çırpın
Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin
Vanilyayı ekleyin
Mikserin hızını düşürüp süt ve unlu karışımı ekleyip tekrar çırpın
Ahududuları ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın
Hazırladığınız kek harcını yağlı kağıt serili kare şeklindeki kalıba aktarın
Kıtır hamuru üzerine rendeleyin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin
1 saat bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul