Yalnız Mesajı Göster

Muzlu İslak Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu İslak Kek





3 muz
175 gr margarin
3 yumurta
15 su bardağı un
175 gr tozşeker
1 kahve fincanı süt
75 gr çekirdeksiz kuru üzüm
50 gr damla çikolata

Sos için
50 gr margarin
2 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı pudraşeker
1 çay bardağı şerbet
1 çay bardağı krema

Muzlu ıslak kek:
Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın Süt, muz püresi, damla çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın 8 küçük kalıbı yağlayıp hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin

Sos için, margarini küçük bir tencereye alın şekeri ilave edip eriyene kadar kısık ateşte sürekli karıştırın Ocaktan alıp krema ile şerbeti ekleyin ve iyice karıştırın Pişen kekler soğuyunca servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın Üzerlerine hazırladığınız sosu paylaştırın Kalan muzu ince ince dilimleyip pudinglerin üzerini süsleyin Bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla