Konu
:
Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
125 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı krema
2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
4 yumurta
1/4 su bardağı fındık yağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya
Limonlu ve haşhaş tohumlu kek:
Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba eleyin
Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın
Ayrı bir kapta tereyağı, şeker, krema ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın
Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemede tamamen karışmasına dikkat edin
Fındık yağı, vanilya ve limon suyunu ilave edin
Unlu karışımı ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın
Yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına kek harcını aktarın
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin
Soğuyunca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul