Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek





2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
125 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı krema
2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
4 yumurta
1/4 su bardağı fındık yağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya

Limonlu ve haşhaş tohumlu kek:
Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba eleyin Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın

Ayrı bir kapta tereyağı, şeker, krema ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemede tamamen karışmasına dikkat edin

Fındık yağı, vanilya ve limon suyunu ilave edin Unlu karışımı ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın Yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına kek harcını aktarın Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin Soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla