Konu: Ebruli Kek
Yalnız Mesajı Göster

Ebruli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ebruli Kek





3/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao

Ebruli kek:
Yumurtalarla toz şekeri köpük oluncaya kadar çırpın Eritilmiş tereyağını ilave ederek çırpma işlemine devam edin Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin Sütle unu yumurtalı karışıma ilave edin Karışımın yarısını farklı bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin Gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın Dikdörtgen fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayıp unlayın Tepsinin ortasından başlayarak yarım su bardağı kadar kakaolu, daha sonra sade kek karışımından aktarın Her seferinde ortadan döktükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşacak Hamurun tamamını döktükten sonra tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek her yerine yayılmasını sağlayın Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında içi pişip üzeri kızarana kadar pişirin Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla