Konu
:
Ebruli Kek
Yalnız Mesajı Göster
Ebruli Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ebruli Kek
3/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Ebruli kek:
Yumurtalarla toz şekeri köpük oluncaya kadar çırpın
Eritilmiş tereyağını ilave ederek çırpma işlemine devam edin
Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin
Sütle unu yumurtalı karışıma ilave edin
Karışımın yarısını farklı bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin
Gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın
Dikdörtgen fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayıp unlayın
Tepsinin ortasından başlayarak yarım su bardağı kadar kakaolu, daha sonra sade kek karışımından aktarın
Her seferinde ortadan döktükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşacak
Hamurun tamamını döktükten sonra tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek her yerine yayılmasını sağlayın
Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın
Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında içi pişip üzeri kızarana kadar pişirin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul