Konu
:
Havuçlu Yulaflı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Yulaflı Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Yulaflı Kek
Yarım su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
3 havuç
Yarım su bardağı pekmez
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
6 kuru kayısı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Havuçlu yulaflı kek:
Kuru kayısıların yumuşaması için yarım su bardağı ılık suda bekletin
Havuçları temizleyip rendeleyin
Hamur yoğurma kabına tam buğday ununu eleyin
Limon suyu ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
Ayrı bir kapta kabartma tozu ile limonun suyunu karıştırın
Unlu karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin
Isıya dayanıklı bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı dökün
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Dilimleyip ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul