Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Marmelatlı Rulo

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Marmelatlı Rulo





Kek için
6 yumurta
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz

Marmelat için
5 şeftali
15 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için
İnce çekilmiş Antep fıstığı

Şeftali marmelatlı rulo:
Şeftalilerin kabuklarını soyup rendeleyin Şeker ve limon suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekip katılaşıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın

Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alın Toz şekeri ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar iyice çırpın Yumurta sarılarını teker teker ilave edin Un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı harmanlayıp yumurtalara ekleyin ve karıştırın

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru tepsiye aktarın 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz kekin kağıt kısmı yukarıda kalacak şekilde temiz bir bezin üzerine ters çevirin ve üzerindeki yağlı kağıdı alın Rulo şeklinde sarın Soğumaya bırakın

Keki açıp üzerine şeftali marmeladını sürün ve sıkıca sararak rulo yapın Servis tabağına aktarıp üzerini ince çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla