Konu
:
Şeftali Marmelatlı Rulo
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Marmelatlı Rulo
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Marmelatlı Rulo
Kek için
6 yumurta
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Marmelat için
5 şeftali
1
5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
İnce çekilmiş Antep fıstığı
Şeftali marmelatlı rulo:
Şeftalilerin kabuklarını soyup rendeleyin
Şeker ve limon suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekip katılaşıncaya kadar pişirin
Soğumaya bırakın
Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alın
Toz şekeri ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar iyice çırpın
Yumurta sarılarını teker teker ilave edin
Un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı harmanlayıp yumurtalara ekleyin ve karıştırın
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru tepsiye aktarın
180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarır çıkarmaz kekin kağıt kısmı yukarıda kalacak şekilde temiz bir bezin üzerine ters çevirin ve üzerindeki yağlı kağıdı alın
Rulo şeklinde sarın
Soğumaya bırakın
Keki açıp üzerine şeftali marmeladını sürün ve sıkıca sararak rulo yapın
Servis tabağına aktarıp üzerini ince çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul