Konu
:
Kayısılı Baton Kek
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Baton Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Baton Kek
4 yumurta
1
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2
5~3 su bardağı un
8 kayısı
Kayısılı baton kek:
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın
Süt, yağ, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip 3 dakika daha çırpın
Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini küp şeklinde doğrayın ve una buladıktan sonra kek hamuruna ekleyin
Tahta kaşıkla karıştırın
Baton kek kalıbını yağlayıp karışımı kalıba aktarın
Kalan kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve hamurun üzerine dizin
180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin
Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul