Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Baton Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Baton Kek





4 yumurta
15 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
25~3 su bardağı un
8 kayısı

Kayısılı baton kek:
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın Süt, yağ, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip 3 dakika daha çırpın
Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini küp şeklinde doğrayın ve una buladıktan sonra kek hamuruna ekleyin Tahta kaşıkla karıştırın

Baton kek kalıbını yağlayıp karışımı kalıba aktarın Kalan kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve hamurun üzerine dizin 180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla